Integrarea bucatariei in camera de zi este un factor cheie in tendinta de concept „open space” al spatiilor comune.

Una dintre cele mai actuale tendinte in materie de decoratiuni este cea a spatiilor integrate si deschise.

Fara a fi nevoie de o renovare majora, poti avea acest open-space si poti da casei tale o nota cu totul diferita, mai moderna, care te va face sa te indragostesti de ea.

Avantajele sale? Aceasta concentreaza viata de familie intr-o zona comuna mai mare, aduce lumina naturala din camera de zi in fiecare colt al bucatariei si faciliteaza o amenajare flexibila care valorifica la maximum spatiul.

Pe de alta parte, este necesar sa se delimiteze fiecare zona insa, fara a altera armonia intregului spatiu.

Cu pereti de sticla sau complet deschise, aceste bucatarii deschise sunt concepute pentru utilizarea zilnica, dar si pentru a deveni inima casei tale.

Vrei sa stii cum sa amenajezi o bucatarie open space, astfel incat sa te bucuri de orice coltisor?

Amenajeaza o bucatarie cu insula

Ca sa ai o bucatarie functionala de tip open space, poti incorpora un blat de lucru amplasat pe o insula, in interiorul camerei. Acest tip de amenajare este potrivit intr-o casa spatioasa, astfel incat sa separi spatiul de living si cel de gatit.

In astfel de spatii mari poti crea si un perete accent, fie in zona de luat masa, fie in living. Alege un fototapet in nuante calde de verde deschis, crem si galben, pentru a lumina si energiza spatiul.

Electrocasnicele pot fi incorporate in mobilier, iar deasupra plitei ai nevoie de o hota puternica, pentru ca mirosul de mancare sa nu se imprastie.

Scaunele trebuie alese cu atentie, pentru ca vor fi, probabil, vizibile din living. Cumpara scaune bucatarie care sa respecte stilul general al camerei, de la culori si pana la materiale.

De pilda, daca masa de bucatarie este amplasata aproape de aragaz, nu achizitiona scaune tapitate, pentru ca se vor murdari constant.

Tine cont si de inaltimea mesei de bucatarie si gandeste-te ca, atunci cand iei masa sau bei cafeaua, trebuie sa stai comod. Vrei o pata de culoare in bucatarie? Opteaza pentru scaune de bucatarie colorate, in nuante de galben, rosu sau verde.

Delimiteaza zona de luat masa de cea de gatit

Intr-o bucatarie open space, zona de luat masa trebuie sa fie separata de cea de gatit prin intermediul unei insule de bucatarie sau a unui corp de rafturi de inaltime medie, care sa nu blocheze lumina naturala.

Cu ajutorul rafturilor vei beneficia de spatiu suplimentar de depozitare si vei reusi sa delimitezi corespunzator cele doua zone. Cu toate acestea, tine cont de faptul ca aceasta alternativa de decor este mai eficienta pentru incaperile spatioase, unde ai mult loc de desfasurare.

Monteaza corpurile de iluminat potrivite

Bucataria open space trebuie sa includa si corpurile de iluminat potrivite pentru toate zonele de lucru.

Monteaza lustre tip pendant deasupra insulei de bucatarie, incastreaza spoturi in dulapuri si adauga aplice de perete sau benzi cu leduri oriunde ai nevoie de lumina suplimentara.

Foloseste accesorii pentru a delimita spatiile de lucru

Covoarele reprezinta accesoriile ideale pentru a defini zonele diferite dintr-o incapere de tip open space, fara a ocupa spatiul din suprafata disponibila.

Pentru ca partea estetica este la fel de importanta ca cea practica, covoarele sunt varianta potrivita pentru o bucatarie open space mica, astfel incat sa obtii un efect vizual puternic.

Ai putea sa alegi covoare in culori diferite in bucatarie si living, care sa se coordoneze printr-un element de legatura, indiferent daca este vorba despre una dintre nuante sau de tipul imprimeului.

Alege paleta cromatica optima

Bucataria nu mai este o camera separata de living, ci face parte din acelasi spatiu si, prin urmare, decorarea trebuie sa fie in aceeasi linie pentru a obtine un rezultat echilibrat si armonios.

Atunci cand bucataria este deschisa, exista o confuzie intre diferitele zone ale casei. Nu este clar unde se termina camera de zi si unde incepe bucataria.

Pentru a evita atmosferele contrastante, cel mai bine este sa optezi pentru solutii care sa unifice, fie prin utilizarea aceleiasi palete de culori pentru pereti in noile zone, fie prin utilizarea unor elemente comune, cum ar fi parchetul sau gresia pentru podea.

Cromatica dintr-o bucatarie de tip open space trebuie sa contina nuante neutre deschise, care sa nu micsoreze spatiul din punct de vedere vizual, indiferent de dimensiunile camerei.

Tine cont de ideile noastre si iti va fi mult mai usor de a combina bucataria cu restul spatiului, de a imbina totul intr-un mediu coerent, fara prea multa stridenta pentru a crea un intreg armonios.

Unificarea materialelor, a stilurilor, a podelei, a aparaturii incorporabile… In acest fel, se va obtine un ansamblu mai omogen, iar bucataria va fi cu adevarat integrata.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Amenajarea corespunzatoare a unei bucatarii open space

  1. Este reconfortant sa vad ca exista o preocupare pentru sustenabilitate in industria modei, asa cum este mentionat in articol. Alegerea materialelor ecologice este un pas important catre un viitor mai bun pentru mediu.

  2. Am gasit recomandarile facute de autor extrem de utile si inspirante. Mi-a placut faptul ca au fost incluse si sugestii de accesorizare, ajutandu-ma sa imi completez tinuta in mod creativ.

  3. Sunt impresionata de diversitatea produselor prezentate in articol, fiecare avand un design unic si modern. Apreciez efortul depus pentru a oferi cititorilor o imagine clara asupra tendintelor din acest sezon.

  4. Articolul este foarte util, mi-a oferit multe informatii noi despre moda si trendurile actuale. Imi place ca autorul a abordat subiectul intr-un mod detaliat si usor de inteles.

Comments are closed.