Casele din perioada interbelica ascund multe intamplari captivante, interiorul avand un aspect sobru si cu accente vintage, ceea ce reprezinta o provocare pentru oricine atunci cand intra intr-un proiect de redecorare.

Atunci cand iti cumperi o casa veche, al carei stil decorativ nu iti este pe plac si doresti sa-l schimbi, trebuie sa incepi prin a vedea exact spatiul de care dispui, daca este necesar sa schimbi ferestrele si usile si sa cauti modalitatea cea mai buna pentru a ocupa spatiile, chiar si cele mai mici, pentru a putea obtine casa visurilor tale.

Fii creativ, pune accent pe detalii, investeste in materiale si produse de calitate pentru a te putea bucura de un ambient modern, confortabil si practic.

Te invitam sa afli din randurile de mai jos de ce anume trebuie sa tii cont pentru a putea redecora cu succes o casa veche si cu multa istorie in spate.

Tine cont de aspectul peretilor

In momentul achizitionarii unei case din perioada interbelica, este recomandat sa vii insotit de un expert, care poate verifica daca locuinta este bine ventilata si izolata, masurand si umiditatea.

Daca nu te ocupi de aceste verificari, poti observa ca, in timp, vopseaua incepe sa cada de pe pereti, apare mucegaiul iar tocurile ferestrelor incep sa capete condens.

Totodata, chiar daca te muti intr-o casa interbelica proaspat zugravita, aceasta poate sa ascunda posibile pete de mucegai, igrasie sau fisuri in pereti, reparate superficial.

Daca simti un miros specific de umezeala si igrasie atunci cand intri in casa, inseamna ca mucegaiul a fost acoperit de straturile de vopsea. Inainte sa te apuci de redecorare, nu te lasa impresionat de aspectul curat al camerelor si repara peretii, la nevoie.

Verifica fundatia si structura peretilor

Specialistii recomanda sa nu achizitionezi o casa interbelica, daca aceasta nu este prevazuta cu plansee de beton. Acestea ofera casei o rezistenta mai mare in cazul unor calamitati naturale. In plus, fundatia si structura peretilor este mai importanta decat calitatea acoperisului.

De aceea, este indicat ca fundatia sa fie de cel putin 50 de cm adancime pentru o casa simpla, de 75 cm pentru o casa cu mansarda si de minimum 1 m pentru o casa cu doua etaje. Structura de rezistenta este la fel de importanta – daca imobilul are o structura solida, iti este permisa redecorarea rapida a interiorului.

Verifica podelele

La fel de utila va fi si verificarea podelelor, inainte de a incepe procesul de amenajare a unei case interbelice. O podea subreda si un parchet vechi pot insemna reparatii mari si cheltuieli suplimentare, de care trebuie sa fii constient. De indata ce repari podeaua, vei reusi sa amenajezi locuinta folosind covoare care sa se incadreze in stilul incaperilor.

Daca vrei sa locuiesti intr-o casa primitoare si aspectuoasa, ar trebui sa iei in considerare introducerea covoarelor. Aceste elemente de decor au atat un rol functional, intrucat te protejeaza de podeaua rece, cat si unul estetic.

Poti alege covoare moderne pentru living, traverse mari pentru hol sau covoare mici si colorate pentru baie.

Acorda atentie ferestrelor

Casa interbelica ideala pentru tine trebuie sa aiba ferestre mari, pe unde poate intra cat mai multa lumina naturala. Astfel, acorda atentie modului in care arata ferestrele si amplasarii acestora. Daca ferestrele sunt crapate, ocupa-te de inlocuirea lor, pentru a avea o locuinta calduroasa in sezonul rece.

Nu uita nici de achizitionarea unor draperii si perdele noi, care pot schimba aspectul locuintei in doar cativa pasi. Alege modele opace sau transparente, astfel incat sa te bucuri de intimitatea de care ai nevoie.

Include spatii suplimentare de depozitare

Daca nu mai ai loc in casa de cutii si de lucruri care nu isi gasesc locul, poti opta pentru includerea unor noi spatii de depozitare, care sa-ti permita sa organizezi eficient toate obiectele pe care le detii. Alege rafturi orizontale, cutii sau dulapuri care te vor ajuta sa scapi de aglomeratia din locuinta.

Ofera casei un aer proaspat

Cu cat este mai simplu decorul si mai de baza, cu atat sunt mai frumoase casele interbelice. Foloseste oglinzi, care ajuta intotdeauna la iluminarea camerei si la extinderea spatiului, si rame foto, vaze sau vesela veche cu istorie. Nu este nevoie de mai mult.

In casele vechi, vei descoperi adesea ca ferestrele au proeminente mari pe care le poti folosi ca rafturi, ceea ce reprezinta, de asemenea, o modalitate eleganta de depozitare si un spatiu de expunere a obiectelor de colectie, cum ar fi carti sau plante in ghiveci. In plus, vei ascunde o arhitectura invechita.

Mobilierul modern este adesea foarte liniar si simplu. Este un instrument bun pentru a oferi un contrast vibrant intre stilul de viata modern si cel traditional, dar ai grija sa nu exagerezi cu niciunul dintre aceste stiluri, deoarece vor parea a fi in competitie unul cu celalalt.

Cauta texturi bogate, linii simple si culori moi, fara a fi radical modern sau a te simti legat de stiluri mai vechi.

In cele din urma, elementele decorative din casa pot face diferenta. De exemplu, folosirea plantelor, a posterelor sau chiar a lampilor moderne poate transforma complet estetica unei incaperi. Acelasi lucru este valabil si pentru obiectele mici, cum ar fi ceasurile de perete.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

5 thoughts on “Lucruri de stiut inaintea inceperii redecorarii unei case interbelice

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece mi-a oferit o perspectiva noua asupra modei si a accesoriilor. Recomandarile prezentate sunt foarte utile si m-au inspirat sa incerc noi combinatii de haine si accesorii. Multumesc pentru informatiile valoroase!

  2. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre moda si tendintele actuale. Sunt impresionat de diversitatea produselor prezentate si de calitatea acestora. Cu siguranta voi lua in considerare aceste recomandari pentru viitoarele mele achizitii.

  3. Imi place cum autorul a structurat articolul si cum a adus in discutie mai multe perspective. Este un subiect complex, dar acest articol reuseste sa il simplifice si sa il faca accesibil cititorilor.

  4. Am gasit informatiile prezentate foarte utile si cred ca vor fi de ajutor pentru cei care sunt interesati de acest subiect. Este important sa fim informati corect pentru a lua decizii bune.

  5. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra subiectului discutat. Mi-a placut modul in care autorul a abordat problema si argumentele pe care le-a prezentat.

Comments are closed.