Precum sugereaza si numele, polipii la vezica biliara sunt mici excrescente in vezica biliara. Aceasta este un organ mic, in forma de sac, localizat sub ficat. Functia principala a structurii respective este sa depoziteze bila, un fluid ce faciliteaza functiile procesului de digestie dupa ce a fost secretat de ficat si anterior eliberarii prin intestin.

Incidenta polipilor la vezica biliara este de fapt foarte intalnita. In majoritatea cazurilor, aceste mici excrescente nu ar trebui sa va alarmeze, in special daca sunt formate doar din colesterol. Ati putea avea deja asa ceva in vezica biliara si sa nu stiti pentru ca nu cauzeaza niciun simptom.

Cu toate acestea, exista si cazuri in care polipii la vezica biliara sa fie de fapt tumori ce s-au dezvoltat in organ. Totusi, asta nu inseamna ca o persoana la care s-au depistat polipi ar trebui sa se panicheze. Unele dintre acele mici tumori sunt benigne – nu devin canceroase si nu adera la alte tesuturi invecinate sau alte zone din corp.

Insa, unii polipi la vezica biliara ce sunt detectati a fi tumori, pot fi cancerosi. Acestia trebuie monitorizati cu atentie de catre specialisti pentru a se putea administra un tratament imediat ce apar schimbari suspicioase. Care poate fi indicatorul ce ne poate spune daca aceste excrescente sunt benigne sau canceroase? Dimensiunea lor.

Conform medicilor, polipii la vezica biliara care masoara 1 centimetru sau mai putin sunt, cel mai probabil, benigni. Se considera ca astfel tumori au sanse mult mai mici de a deveni canceroase. Doar atunci cand trec de 1 centimetru este nevoie de anumite masuri. Acest lucru se aplica in special acelora care sunt de 1.5 centimetri sau mai mari deoarece se considera a prezenta 70% sanse de continut canceros.

Citeste continuarea articolului aici: Tot ce trebuie sa stiti despre polipii la vezica biliara