Atunci cand treceti printr-o perioada stresanta, simtiti uneori ca toata greutatea lumii se afla pe umerii vostri si vreti sa gasiti o cale de a va elibera de toata presiunea, sa scapati de toate gandurile negative si sa le schimbati cu unele mai bune.

Efectul stresului asupra unei persoane se manifesta prin extenuare, in special dupa cateva zile lungi de munca; tot ce vreti sa faceti este sa ajungeti acasa si sa va ganditi la nimic altceva inafara de a sta pe canapea, sa va pregatiti un bol de popcorn si sa adormiti uitandu-va la filmul preferat.

Credeti sau nu, oamenii trec prin situatii de stres emotional si fizic mai mereu, iar stresul poate fi cauzat fie de partener, un membru al familie sau locul de munca.

Avem modurile noastre unice de a ne de-stresa iar acest lucru il putem face fie prin vizionarea unui film, stand jos la o cafea si citind cartea preferata, iesind in oras cu prietenii, mancand inghetata, implicandu-ne in activitati fizice precum boxul, muay thai si kick boxing, jucandu-ne cu copiii, ascultand cateva melodii, cantand si multe altele.

Ati simtit vreodata ca atunci cand va uitati la o fantana sau un robinet care curge, va relaxati daca priviti indelung si cu atentie? Acelasi efect se aplica si in cazul spalatului de vase.

Ar putea suna putin bizar dar unele studii au demonstrat ca spalatul vaselor poate ameliora stresul si aproape 89% din populatie face aceasta treaba casnica pentru a se elibera de anxietate, de depresie si mai important, pentru a se elibera de stres.

In momentul spalarii vaselor, va este indusa o stare de calm datorita atentiei pe care o acordati muncii voastre meticuloase; din pacate, nu toata lumea reuseste sa gaseasca relaxarea facand aceasta treaba casnica.

Citeste continuarea articolului aici: Ne putem elibera de stres daca spalam vasele?