Dieta bazata pe un aport scazut de carbohidrati a dobandit o reputatie negativa acum cativa ani, pentru ca cei carora le era teama sa nu se ingrase spuneau ca acest tip de dieta nu numai ca poate mari nivelul de colesterol, dar poate creste riscul unei persoane de a dezvolta anumite boli cardiace.

Aparent, in ultimii ani, oamenii au inceput sa castige o cu totul alta perspectiva.

In cadrul unor studii efectuate in 2002, mai mult de 20 de subiecti au fost rugati sa pastreze o dieta cu un aport scazut de carbohidrati. Rezultatele au aratat ca cei ce urmau respectivul plan alimentar pierdeau mai mult in greutate, isi imbunatateau nivelul de colesterol si castigau multe alte beneficii, precum:

1. Isi stopau poftele. Unul dintre dezavantajele dietelor este ca mereu va va fi foame in cele mai inoportune momente. Acesta este unul dintre motivele pentru care majoritatea decid sa renunte la planurile alimentare stricte, stiind ca nu le place sa simta foamea in mod constant.

Daca inca planuiti sa slabiti si in acelasi timp sa scapati de poftele subite de foame, se recomanda dieta slaba in carbohidrati, deoarece cu cat mancati mai putini carbohidrati si mai multe proteine, cu atat mai repede va veti satura.

2. Si-au luat la revedere de la grasimea abdominala. Din moment ce nu toate tipurile de grasimi sunt la fel, este important sa aflati care sunt cele benefice si care sunt cele nocive.

Cele care se acumuleaza in cavitatea abdominala sunt cele pe care ar trebui sa le reduceti, deoarece va pot creste riscul de dezvoltare a unor probleme cardiace. Acest fapt se datoreaza grasimii ce acopera organul, reducandu-i semnificativ abilitatea de functionare.

Citeste continuarea articolului aici: Dovedit stiintific: 6 beneficii pentru sanatate ale dietei cu aport scazut de carbohidrati