Intodeauna ca sa creezi o ambianta perfecta intr-o camera de proportii reduse, ti-ar fi de mare ajutor arsenalul de trucuri al unui decorator experimentat. Cand vine vorba de un spatiu mic sarcina este foarte dificila.


Insa noi iti venim in ajutor cu unul dintre cele mai practice trucuri: foloseste corpurile de iluminat adecvate. Chiar daca nu iti vine sa crezi o lumina adecvata intr-o incapere o poate face sa para mai spatioasa.

Nu te baza pe o singura sursa de lumina

Pentru a ilumina in mod uniform o incapere mica alege corpuri de iluminat pe diferite niveluri. Daca optezi pentru o singura sursa, pe tavan, lumina se va concentra doar pe centrul camerei, ceea ce o va face sa para chiar mai mica decat este in realitate.

Plasarea corecta a unor astfel de obiecte nu numai ca sporeste senzatia de spatiu, ci si dezvaluie mai bine particularitatile arhitecturale ale camerei. Alege, asadar, pe langa lustra, si cateva lampadare pentru colturile camerei (peretii vor reflecta mai bine lumina) si veioze acolo unde iluminatul este necesar pentru diferite activitati.

Regleaza intensitatea

Intr-o camera de dimensiuni reduse trebuie sa acorzi o atentie deosebita intensitatii luminilor folosite. Adaugarea mai multor LED-uri puternice intr-o incapere mica, cu pereti albi, s-ar putea sa nu fie o alegere potrivita pentru utilizarea de zi cu zi.

Pentru a mentine camera confortabila, regleaza intensitatea tuturor corpurilor de iluminat. Ideal ar fi sa montezi un variator de tensiune pentru lumina, dar ai grija sa fie compatibil cu tipurile de bec folosite.

Foloseste lumina naturala

Daca ai putin spatiu la dispozitie, insa ferestre mari cu o priveliste frumoasa, nu le acoperi cu jaluzele opace, ci cu perdele si draperii cat mai transparente, pe care le poti tine trase pentru a permite luminii sa patrunda in camera.

Citeste continuarea articolului aici: Cum faci o camera sa para mai mare folosind corect lumina