Frumusetea inseamna in primul rand sanatate si, nu in ultimul rand, ea vine din interior! Extractele din plante si substantele naturale au fost intotdeauna o parte a produselor cosmetice. Cu toate acestea, avantajul cosmeticele pure ayurvedice este acela de a fi 100% naturale, fara produse sintetice si fara conservanti.


Produsele ayurvedice respecta una dintre regulile de baza ale medicinii indiene, conform careia, pentru a avea o sanatate excelenta si pentru a incetini procesul de imbatranire, pe piele trebuie sa aplicam numai substante comestibile.

Ayurveda – combinatia dintre sanatate si ingrijirea perfecta a frumusetii

Ayurveda, intelepciunea legata de nutritie, frumusete si stare de confort, este un sistem de practici medicale holistice cultivat de mii de ani (2500 i.e.n), care isi are originea in India. Cuvantul „Ayurveda” inseamna „stiinta vietii”, este o combinatie unica de experiente si filozofie, care se concentreaza pe echilibrul dintre componente fizice, mentale, emotionale si spirituale, aspecte importante pentru sanatatea umana.

In cosmetica, Ayurveda ofera posibilitati minunate de sanatate intr-un mod cat se poate de agreabil. Produsele cosmetice etichetate ca ayurvedice respecta principiile vechi legate de frumusetea naturala si pot fi folosite nu doar pentru ingrijirea zilnica a pielii si a parului, dar si pentru tratarea multor probleme.

Unul dintre beneficiile majore este faptul ca ingredientele active biologic se absorb usor in straturile cele mai profunde ale epidermei si actioneaza la nivel celular.

Pentru a fi clasificate ca ayurvedice, produse trebuie sa respecte urmatoarele principiile de baza:
– Ingredientele utilizate trebuie sa fie naturale, obtinute din surse vegetale, cum sunt ierburile, fructele si arborii;
– Trebuie sa contina extracte sau uleiuri esentiale pure din plante traditionale ayurvedice recunoscute;

Citeste continuarea articolului aici: Cosmeticele ayurvedice, echilibru intre relaxare si frumusete